Rólunk

Az ELITE Basket csapatait működtető sportszervezet neve:

ELITE Basket Kft.

Székhely: 2071 Páty, Telki út 028/38
   
Hazai mérkőzéseink helyszíne: Törökbálint Sportközpont
  2045 Törökbálint, Óvoda u. 6.
   
Központi e-mail cím:

info@elite-basket.hu

   
Ügyvezető Igazgató: Spiriev Attila
e-mail cím: spiriev@elite-basket.hu
   

Az ELITE Basket kosárlabda csapata 2006-tól ELITE Basket Törökbálint néven játszott, majd a 2011/12-es idénytől, az 1888-ban alapított Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) és az ELITE Basket Törökbálint csapatait működtető cég tulajdonosa, az ELITE Kft. együttműködése révén létrejött MTK Törökbálint néven szerepelt a 2020/21-es évadig. 2021 ősztól ismét az ELITE Kft. a 100%-os tulajdonos, és a csapat visszatért az eredeti, ELITE Basket elnevezéshez.

Célunk, hogy a világ második legnépszerűbb sportágában, a kosárlabdában, minőségi sportolási lehetőséget biztosítsunk a főváros térségében élő, vagy oda költöző játékosoknak, és tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítsunk a sportszerető közönségnek.

A 2005-2011 közötti időszakről ITT olvasható.

A 2011/12-es bajnoki évadban sportszervezetünk addigi történetének legeredményesebb szereplését könyvelhettük el, és az NB-I/B hatodik helyén végeztünk, mégpedig úgy, hogy egy fővárosi együttes sem végzett előttünk. Komoly siker volt, hogy kialakult egy lelkes törzsközönségünk, és a hazai bajnoki mérkőzéseinken rendszeresen 200-300 néző előtt játszottunk.

A 2012/2013-as szezonban tovább léptünk előre. Az alapszakaszban megnyertük az NB-I/B nyugati csoportját, majd az összesített negyedik helyet szereztük meg. Közben a Hepp Kupában bronzérmesek lettünk.

A 2013/2014-es idény újabb fejlődést hozott. Az alapszakaszban ismét megnyertük a nyugati csoportot, majd a rájátszásban az összesített harmadik helyet szereztük meg, és ezzel megszereztük az első bajnoki érmünket.

Jól sikerült a 2014/2015-ös idény is. Sorozatban harmadszor megnyertük a nyugati csoportot. Sajnos a legjobb négybe jutásért való párharcban 2-1-re alulmaradtunk a Salgótarjánnal szemben, de utána a Pápai KC és a TF-Budapest legyőzésével megszereztük az 5. helyet. U21-es csapatunk beverekedte magát az Országos Bajnokság Döntőjébe, és ott a helyosztón a Vasas Akadémiát legyőzve a 7. helyen végzett.

A 2015/2016-os évadban ismét bejutttunk a felsőházi rájátszásba, miután a nyugati csoport negyedik helyét szereztük meg az alapszakaszban. A keleti győztes Salgótarján ellen 2-1-es összesítésben kaptunk ki, és végül az NB-I/B 7. helyén végeztünk. U20-as együttesünk ismét bejutott az Országos bajnokság Döntőjébe. A négy közé jutásért legyőztük a Szolnoki Olaj KK-t, majd két tisztes vereséget szenvedtünk a későbbi bajnok PVSK-Pannonpowertől illetve a bronzmeccsen a házigazda Alba Fehérvár Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiától. Így az MTK Törökbálint utánpótlás együttese az Országos U20 Bajnokság Országos Döntőjében a 4. helyen végzett!

A 2016/2017-es bajnokságban folytattuk a páratlan sorozatot, azaz csapatunk - sorozatban hatodszor! - bekerült a felsőházi rájátszásba. A keleti éllovas, későbbi bajnok Dbrecen ellen nem volt valós esélyünk. Utána viszont idegenben győztünk Nyíregyházán, de aztán nem éltünk a kínálkozó lehetőséggel, így végül a 7. helyért játszottunk a Hódmezővásárhellyel - sikerrel. Az előző évadhoz hasonlóan, ismét a bajnokság 7. helyét szereztük meg. Utánpótlás csapatunk ismét beverekedte magát az U20 Országos Döntőbe, és csak kevésen múlt, hogy a legjobb négybe már ne jussunk be. Végül az U20 csapat az Országos Döntő 7. helyén végzett.

Fontos számunkra, hogy segítsük az utánpótlás játékosok nevelését, lehetőséghez juttatását. Ezért együttműködési megállapodásunk van az ELITE Sportegyesülettel, és egy közös szakmai program alapján dolgozunk. Az ELITE SE minden korosztályban rendelkezik fiú csapattal, sőt egyre több lány is csatlakozik a klubhoz.

Kapcsolódó anyagok: