Az ELITE a győriek ellen megvédte a hazai pályát

ELITE Basket - Agrofeed-Széchenyi Egyetem Győri KC 78-76

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Láncos Krisztián (19 pont, 10 lepattanó, 2 blokk, 27 VAL), Jilling László (19 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés, 25 VAL), Somogyfoki Szabolcs (17 pont, 13 lepattanó, 24 VAL), Somogyfoki Péter (7 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés, 18 VAL).

A Győr kiemelkedő teljesítményei: Lógár Bence (17 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 16 VAL), Berneczei László (9 pont, 12 lepattanó, 6 labdaszerzés, 22 VAL). 

AZ ELITE lassan kiegészül és szeretne elmozdulni a kiesőzónából, ebben viszont most hátráltatta, hogy Horváth Balázs vezetőedzőt az előző fordulóban kiállították és eltiltását töltötte - a győreiknél továbbra is több fontos játékos hiányzik, de így is legyűrték az Újpestet, viszont szűk keretüknek négy napon belül másodjára kellett játszania. A győriek nekiestek ellenfelüknek, Bakon, Lógár és Berneczei is rögtön kosarat szerzett, 3-7-re vezettek. A hazaiak azonban lassan bemelegedtek, előbb rendezték védekezésüket, majd Láncos, Spiriev és a két Somogyfoki kosaraival megfordították az állást - Lógár triplája a negyed végén csak szépségtapasz volt (18-13). Lógár a második negyed elején is egymaga igyekezett meccsben tartani a Győrt, de Spiriev és Jilling hármasaival a törökbálintiak folyamatosan nyitották az ollót. Hamarosan beállt egy 10 pont körüli különbség, majd egy kisebb győri rohamot visszaverve az ELITE Láncos és Jilling vezérletével komoly előnyt rakott össze a nagyszünetre (41-25). 

Fordulás után már 20 ponttal is vezettek a hazaiak, amikor előlépett Geiger és Nagy három trplával felezték a távolságot, majd újabb két Nagy-tripla érkezett, ezekre az extrákra nem igazán tudott reagálni az ELITE - Jilling, Láncos és Hegedűs időnként ugyan betalált, de a győriek kezdték átvenni a játék irányítását (56-50). Sőt, a negyedik negyed elején valósággal sokkolták ellenfelüket, Bakon Csanád két hármasára és egy duplájára építve 12-0-val nyitottak. A két Somogyfoki igyekezett megállítani a vendégrohamot, majd Láncos is megszórta magát. Geiger sokadik hármasa csak lassítani tudta az ellencsapást, Jilling büntetőivel 69-69-nél utolérte ellenfelét a Törökbálint. A hajrára fordulva azán Somogyfoki Szabolcs lépett elő, két borzasztó fontos kosarat szerzett, majd 2/2 büntetőt tett a helyére, ez az egyszemélyes 6-0 végleg eldöntötte a meccset.

Forrás: 
Kezdő5.hu
Stáb: