Az ELITE a Vásárhely ellen törte meg a jeget

ELITE Basket - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 87-73

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Somogyfoki Péter (25 pont, 6/9 tripla, 6 lepattanó, 9 gólpassz, 8 eladott labda, 5 kiharcolt fault, 34 VAL), Somogyfoki Szabolcs (17 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk, 8 kiharcolt fault, 33 VAL), Jilling László (11 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 16 VAL).

A Vásárhely kiemelkedő teljesítményei: Pavlovics Vuk (32 pont, 14/18 mezőnyből, 5 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 gólpassz, 41 VAL), Varga Zalán (19 pont, 3/7 tripla, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 gólpassz, 7 kiharcolt fault, 25 VAL), Varga Ákos (6 pont, 2/11 tripla, 9 lepattanó, 2 szerzett labda, 5 gólpassz, 1 blokk, 14 VAL).

Elég sok hibával kezdtek a csapatok, az előző körben az Újpestet verő Vásárhely nyugodott meg hamarabb, 4-2 után Pavlovics Vuk és Bodócsi Benjamin kosaraival futottak egy 7-0-t, de ez ébresztőleg hatott az első két meccsét elvesztő ELITE-re. Somogyfoki Péter és Szabolcs hamar egalizált, majd Somogyfoki Péter és Jilling László hármasaival a vezetést is átvették a hazaiak, amit meg is tartottak a kisszünetig (22-17). A második negyed eleje igazi triplashow-t hozott, az egyik oldalon Somogyfoki Péter és Jilling, a másikon Pavlovics és Varga Ákos csengetett kintről, de ebből már ekkor jobban jött ki az ELITE. Varga Zalán fellépése átmeneti zavart okozott a hazai gépezetben, de a két Somogyfoki mellett Hegedűs Attila is megtalálta a dobásait és visszaverték a felzárkózási kísérletet (43-36).

A harmadik játékrész Varga Ákos triplájával indult, a hazaiak pedig kicsit elvesztették a fonalat: 47-40 után Pavlovics és Bálint Erik egy 11-0-s vendégrohanást rendezett. A hazaiak hátul igyekeztek rendezni a sorokat, elöl pedig elkezdték támadni a gyűrűt, ziccerekkel vészelték át a nehéz időszakot - amikor pedig a vásárhelyi kezek kicsit megremegtek, megint jött két hazai tripla Tóth Andrástól (62-58). Tóth a negyedik negyed elejére is tartogatott egy hármast, amihez Somogyfoki Péter is hozzátette a magáét, majd Láncos Krisztián zsákolása után már 72-60-ra lépett el az ELITE a lefagyó vásárhelyiekkel szemben. Pavlovics állt a vendégsereg élére, sorra szerezte a kosarakat, azonban védekezésben továbbra sem találták az ellenszert, Horváth Áron is beszórt egy hazai hármast, a két Somogyfoki pedig bevégezte a munkát. 83-67-nél eldőlt a meccs, az ELITE rutinosan lehozta a végjátékot és megszerezte első sikerét a bajnokságban.

Részletes statisztika, edzői nyilatkozatok

Forrás: 
Kezdő5.hu