Az ELITE nagy győzelmet aratott a SMAFC ellen

ELITE Basket – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 83-82

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Somogyfoki Szabolcs (19 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz, 34 VAL), Láncos Krisztián (18 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 33 VAL), Jilling László (15 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 17 VAL), Somogyfoki Péter (6 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz, 4 szerzett labda). 

A SMAFC kiemelkedő teljesítményei: Füzi Róbert (28 pont, 6 lepattanó, 34 VAL), Schöll Richárd (15 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 30 VAL), Csátaljay Barna (20 pont, 8/14 mezőnyből, 16 VAL). 

A rengeteg problémával küzdő ELITE szépen lassan “utoléri magát”, lassan Somogyfoki Péter is kezdi felvenni a ritmust, míg a SMAFC meccseit manapság az határozza meg, hogy az A-csoportos Sopronból éppen kit tudnak pályára küldeni. Láncos, Jilling és Somogyfoki Péter gyorsan igazolta is, hogy a törökbálintiak javulnak, egy 10-4-es futással kedveskedtek a soproniaknak. Hamarosan a SMAFC is megérkezett a meccsbe, feljavult a védekezésük, elöl pedig jól oszlottak meg a terhek, minden pályán lévő hozzá tudott szólni, pár percre a vezetést is át tudták venni - a hazaiaknál Tóth András extrája viszont sokat ért a kisszünet előtt (22-21).

A második negyed eleje kisebb tüzijátékot hozott, ebből a két Jilling-triplára és Somogyfoki Szabolcs pontos játékára támaszkodó ELITE jött ki jobban, pár pontos előnyt szereztek. Csátaljay próbálta meg eltüntetni a különbséget, a SMAFC fel is jött 38-36-ra, amire 7-0-s futással reagáltak a vendéglátók - ám még mielőtt hátradőlhettek volna, Füzi, Schöll és Németh révén gyorsan egalizált a soproni gárda (45-45). 

Fordulás után a sok dobást rontó, de mezőnyben remekül dolgozó Somogyfoki Péter hármasával igyekezett meglógni az ELITE, majd Spiriev is betalált kintről, de döntő ütést nem tudtak bevinni. Amikor a roham kifulladt, jött a Csátaljay és Schöll vezette SMAFC és kiegyenlített - innentől fej-fej mellett haladtak a felek, a negyed végén Papp triplájával és duplájával, illetve Füzi hármasával a vendégek mehettek előnnyel rövid pihenőre (63-65).

Az ELITE viszont nagyon felszívta magát, a negyedik negyedet 8-0-val nyitották, sőt Láncos és Somogyfoki Szabolcs extrájával a játékrész derekán 76-68-ra léptek meg. Akadt azonban még egy csavar, a soproniak összeszedték magukat hátul, támadásban viszont Csátaljay egymaga próbálta meg felhozni csapatát, de nagyon sok dobást, büntetőket rontott - amikor Füzi lépett elő, akkor tudott veszélyes közelségbe jönni a SMAFC. Előbb három, majd 80-79-nél egyetlen pontra zárkóztak a vendégek, sőt Füzi sokadik jó büntetőzését követően 80-81-nél vezettek is, majd Vercher ugyan egy büntetőt rontott, egyet viszont bedobott. 80-82-nél sem volt még vége a fordulatoknak, Jilling passzából Tóth András szórt be egy óriási hármast, az utolsó támadásnál pedig Láncos lopta el a labdát Csátaljaytól, így a sírból hozta vissza a győzelmet a törökbálinti gárda - akik ezzel talán meg is kezdték a felzárkózást a középmezőny végéhez.

Részletes statisztika, nyilatkozatok

A mérkőzés felvétele ide kattintva megtekinthető!

Forrás: 
Kezdő5.hu