Törökbálinton nyert a Békés

ELITE Basket – Békési SzSK 70-79

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Jilling László (18 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz, 8 kiharcolt fault, 23 VAL), Somogyfoki Szabolcs (21 pont, 6 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 20 VAL), Hegedűs Attila (8 pont, 14 lepattanó, 4 blokk, 6 kiharcolt fault, 21 VAL).

A Békés kiemelkedő teljesítményei: Balog Gábor (15 pont, 3 szerzett labda, 6 gólpassz, 7 kiharcolt fault, 27 VAL), Daniel Krstic (21 pont, 5/16 tripla, 8 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 25 VAL), Cvijin Patrik (7 pont, 12 lepattanó, 2 szerzett labda, 15 VAL). 

Az 1-4-es mérleggel érkező törökbálintiak szezonját eddig tönkreteszik az egészségügyi problémák, Horváth Balázs vezetőedző nyilatkozata szerint már "csak" három fontos játékosuk hiányzik, amikor ők csatlakoznak a kerethez, akkor kezdődik számukra a bajnokság - ettől függetlenül nyerni szerettek volna hazai pályán a megfiatalított, szintén 1-4-gyel rendelkező Békés ellen. Az első percekben jól is játszottak, Somogyfoki Szabolcs dupláival, majd Tóth András három triplájával mentek előre, azonban hátul nem voltak ilyen masszívak, Daniel Krstic két hármast vágott, mellé pedig több békési is fel tudott lépni. 13-12 után futottak is egy 9-3-at a vendégek, az itt megszerzett előnyt pedig meg is tartották (20-26). A második negyed elején az ELITE be is ragadt, majdnem három percig nem szereztek pontot, technikait kaptak - a Békés sem játszott jól, de időnként sikerült betalálniuk, amivel 10 pont fölé tornázták előnyüket. Tóth András sokadik hármasával igyekezett berúgni a hazai motort, majd Somogyfoki Szabolcs állt a sereg élére, de amikor elkezdtek közelebb érni, érkezett egy-két tripla Vass Dominik és Olic Milos "tollából", amivel előbb megállították a rohamot, majd át is vették a kezdeményezést (35-46). 

A második félidő elején úgy tűnt, a Békés dűlőre is viszi a dolgot, Krstic, Cvijin Patrik, majd Balog Gábor kosaraival három perc után 17 ponttal vezettek, majd Balog újabb találataival 39-59-nél megvolt a közte húsz is. Ekkor lépett fel a hazaiak rutinos játékosa, Jiling László, aki kilenc pontot szerzett, védekezésben is sikerült feljavulniuk, így látótávolságon belül tudtak maradni (50-63). A Békés viszont rendezte a sorokat, Krstic és a rutinos Csorba Szabolcs kosaraival elállították a vérzést, és 10 pontnál közelebb már nem nagyon engedték ellenfelüket. A hazaiak Jilling 3+1-es játékából még megpróbáltak erőt meríteni, de a békésiek kíméletlenül kihasználták a hibáikat, három perccel a vége előtt ismét 14 volt közte - innen pedig már megoldották és megszerezték második győzelmüket, amivel távolodtak kissé a kiesőzónától.

Forrás: 
Kezdő5.hu
Stáb: