Az Újpest gond nélkül verte az ELITE-et

Újpest-MT - ELITE Basket 90-55

Az Újpest kiemelkedő teljesítményei: Steve Rosemond (19 pont, 4 gólpassz, 2 szerzett labda, 20 VAL), Katona Bence (13 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz, 20 VAL). 

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Láncos Krisztián (18 pont, 15 lepattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda, 29 VAL). 

A kezdeti rossz formát szépen lassan feledtette az Újpest, Horváth Mártonnal erősödtek centerben, zsinórban négy győzelmet arattak, legutóbb legnagyobb riválisukat, a Ceglédet gyűrték le - az ELITE eddigi szezonját a sérülések és betegségek határozták meg, de mostanra már közel teljes csapattal állhattak ki. A törökbálintiak jól is kezdték a meccset, Somogyfoki Szabolcs vitte a prímet, de Láncos Krisztián és Tóth András is hamar letette névjegyét, 11-12-nél még ők vezettek. Az Újpest azonban gyorsan megtalálta az ellenszert az ELITE játékára, mégpedig a hármasokban: Antóni kétszer, Pollák és Kelemen egyszer-egyszer talált be kintről, majd a negyed végén Steve Rosemond támadta eredményesen a vendéggyűrűt (23-19). A második negyed elején Puszta és Katona is beszórt egy újpesti triplát, utóbbi közelebbről is eredményes volt, gyorsan 10 pont fölé nőtt a különbség. A vendégek teljesen lefagytak támadásban, kilenc percig egy Jilling- és egy Láncos-duplát jegyeztek, amit kihasználtak a Tigrisek: Puszta, Bea, Antóni és Rosemond is kosarat szerzett, majd Szentirmai hármasával 20 pont fölé tornázták a fórt (47-26). 

A második félidő elején Láncos és Somogyfoki Szabolcs igyekezett megtolni az ELITE-et, de társaik nem akadtak, ezt gond nélkül kimozogta az Újpest - ők sem villogtak, de mindig akadt valaki, aki jól időzített egy-egy kosarat (58-37). A negyedik negyedben sem tudott igazán felpörögni a Törökbálint, Bea és Rosemond gond nélkül tartotta a különbséget, majd a visszatérő Pollák és Antóni hamar el is döntötte a maradék kérdéseket. A végjáték már csak formalitásnak bizonyult, az Újpest zsinórban ötödször is nyert, ráadásul játékban is nagyot fejlődött a szezonkezdet óta, ugyanakkor az ELITE joggal bízhat abban, hogy a bajnoki szünet alatt sikerül újra felépíteni a csapatjátékot és megindulni felfelé a táblázaton. 

Részletes statisztika, nyilatkozatok

 

Forrás: 
Kezdő5.hu
Mérkőzés: