Bonyhádi bravúrjával megmenekült az Elite

Az alapszakaszt a sereghajtó pozíciójában záró Elite magabiztos, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott Bonyhádon, és ezzel a bravúrral meghosszabbította NB I B-s tagságát.

Atomerőmű KSE Bonyhád - Elite Basket 60-78
 
Jobban kezdte az alapszakaszt az utolsó helyen záró Elite a párharc harmadik, döntő összecsapását, sőt a nyitó etap második felében egy 14-2-es rohammal 15 pontos előnyt szerzett. A folytatásban ugyan kiegyenlített lett a játék, de a különbség szünetre tovább nőtt, 18 pontra.
Térfélcsere után nagyon "bekezdett", s a harmadik etap első felében egy 11-3-as rohammal 10 pontra zárkózott föl az Orgona Gergő (14/3 pont, 7 lepattanó), Pajor Dávid (13/3 pont, 5 lepattanó, 7 szerzett, 4 eladott labda) és Karosi Gergely (11/3 pont, 7 lepattanó) pontjaiban bízó Bonyhád.
Erre azonban egy 9-0-lal reagálva újra megnyugtató előnyhöz jutott a Jilling László (26/15 pont, 3 gólpassz)-Bodnár Balázs (12/3 pont, 8 lepattanó) kettős vezette törökbálinti gárda, amely a negyed végéig tartotta 15 és 20 pont közötti vezetését. A mérkőzés a záró etap közepén dőlt el, amikor egy 10-0-lal 25 ponttal húzott el az Elite, amely ezzel a magabiztos idegenbeli győzelemmel megnyerte a párharcot.
 
 
A párharc végeredménye: 2-1 az Elite Basket javára.
Forrás: 
hunbasket.hu