Az ELITE megszorongatta a CKE-t

ELITE Basket – Ceglédi KE 74-76

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Láncos Krisztián (22 pont, 20 lepattanó, 2 blokk, 34 VAL), Hegedűs Attila (10 pont, 14 lepattanó, 4 blokk, 28 VAL). 

A CKE kiemelkedő teljesítményei: Herendic Dominik (19 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 9 kiharcolt fault, 34 VAL), Tóth Zoltán (23 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 27 VAL), Csaba György (20 pont, 4 lepattanó, 3 blokk, 16 VAL), Csákvári Csaba (5 pont, 10 lepattanó, 5 szerzett labda, 2 blokk, 20 VAL). 

A listavezető Cegléd két vereséget követően karácsony előtt már legyűrte a Békést, most viszont teljes kerettel is kemény meccsre készülhettek az alsó régiókban tanyázó törökbálintiak ellen: a vendégek szezonját eddig tönkretette a rengeteg egészségügyi gond, de mostanra felépültek a maródiak, teljes kerettel pedig mindenkire veszélyesek lehetnek. Kicsit jobban kezdte a meccset a CKE, a hazaiak sokat hibáztak - Somogyfoki Szabolcs három kosárral nyugtatta övéit, de a remekül dobó Csaba György és Herendic Dominik vezetésével tartotta megszerzett előnyét a vendéggárda. A negyed vége felé Spiriev hármasa nagyon kellett az ELITE-nek, mert a túloldalon Tóth Zoltán is elkezdte a pontgyártást (16-26).

A második negyedben aztán feje tetejére állt a meccs: Láncos közelről, Spiriev és Jilling távolról talált be a ceglédi gyűrűbe, majd Jilling két újabb hármassal sokkolta a vendégeket, akik szinte teljesen szétestek, egy 16-3-as rohanás után már a Törökbálint vezetett. A ceglédiek szerencséjére Tóth Zoltán higgadt maradt, szerzett néhány kosarat, amivel levegőhöz juttatta övéit. A hajrára azonban több kellett volna a társaktól, 35-35 után Spiriev és Láncos vezérletével újabb nagy rohamot vezetett az ELITE és nehéz helyzetbe hozta ellenfelét (47-37). 

A nagyszünet után aztán ismét fordult a kocka: a listavezető öt percig mindössze két Láncos-duplát engedett, a többieket teljesen kikapcsolták a játékból, támadásban a Csaba-Tóth-Herendic trió kosaraival nem csak felzárkóztak, de 53-54-nél már a vezetést is átvették és a negyed végéig meg is őrizték azt (57-58).

A negyedik játékrész elején Tóth Zoltán kosarával már három ponttal vezettek, de ekkor Láncos 2+1-es játékkal, Jilling hármassal válaszolt, majd Tóth András és Hegedűs pontjaival 67-63-ra vezettek öt perccel a vége előtt. Egy kisebb kosárszünetet követően Láncos is fellépett Hegedűs mellé, 72-66-nál már a levegőben lógott a meglepetés, a Cegléd azonban nem hagyta annyiban: a következő bő két percben 9-0-s futást raktak össze, négy játékosuk is pontot szerzett. 72-75-nél az ELITE rutinos vezére, Jilling harcolt ki három büntetőt, azonban csak kettőt dobott be, majd akadt még egy dobása a győzelemért, de az is kimaradt, az idegbajos végjáték végén pedig Tóth Zoltán bedobta az első büntetőjét, a másodikat pedig visszaszedte Csaba György, így a Cegléd ha nyögvenyelősen is, de behúzta az újabb sikert - az ELITE viszont erre a játékra építve gyorsan elmozdulhat a kieső helyről.

Forrás: 
Kezdő5.hu