A Vásárhely az ELITE kárára kezdett el felkapaszkodni

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - ELITE Basket 96-88

A Vásárhely kiemelkedő teljesítményei: Varga Ákos (33 pont, 6/10 tripla, 7 lepattanó, 5 labdaszerzés, 46 VAL), Pavlovic Vuk (19 pont, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés, 27 VAL), Varga Zalán (22 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés, 23 VAL), Semin Burko (9 pont, 10 lepattanó, 16 VAL). 

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Láncos Krisztián (17 pont, 12 lepattanó, 2 labdaszerzés, 27 VAL), Jilling László (20 pont, 5/12 tripla, 7 kiharcolt fault, 20 VAL), Somogyfoki Szabolcs (17 pont, 11 lepattanó, 21 VAL), Somogyfoki Péter (12 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz, 16 VAL). 

Mindkét csapatnak rosszul sikerült a szezon első fele, de a karácsonyi szünetben összekapták magukat, egyértelműen javulni kezdtek játékban, így egy kiegyensúlyozott, érdekes csatára volt kilátás két felfelé igyekvő gárda között. Jilling triplájával indult a meccs, de Varga Ákos nagyon hamar jelezte, hogy ma nem fogad el mást, csak hazai győzelmet, az ő lendületét pedig átvette a betegségből visszatérő center, Semin Burko, Varga Zalán és a többiek: 9-8 után brutális, 17-0-s tombolást rendeztek. Az ELITE azonban túlélte a vihart, előbb Láncos és a két Somogyfoki révén elkezdett kapaszkodni, majd Tóth András két hármasával vissza is jött 10 ponton belülre - Varga Zalán hármasa viszont visszaállította a kétszámjegyű különbséget (31-21). A második negyedben ismét felpörgött a Vásárhely, a két Varga, különösen Ákos mellett Bálint Erik is csinált egy 2+1-et, a 15. perc környékén már 20 pont felett járt a differencia. Somogyfoki Szabolcs triplája és duplája a legjobbkor jött törökbálinti szempontból, Spiriev is bevert egy hármast, majd Jilling és Láncos is beindult, miközben a hazaiak teljesen elvesztették a fonalat - 48-27-ről 52-45-re jöttek fel a vendégek. A félidő végén sikerült kicsit javulnia a vásárhelyieknek, de így is nyílt maradt a csata (56-47). 

A második félidő eleje szokatlanul kiegyenlített játékot hozott, de 62-54 után ismét beindult a hullámvasút: a Kosársuli egy 7-0-s futással ugrott meg, de a több lábon álló vendégek ismét összerakták a játékukat és szépen lassan visszazárkóztak, sőt sikerült megnyerniük a negyedet (73-69). A negyedik játékrész elején Pavlovic Vuk lépet elő hazai oldalon, ismét egy 7-0-s hazai roham következett, ami viszont már döntőnek bizonyult. Az ELITE ismét igyekezett javítani a védekezésén, azonban a pontok kezdtek elapadni, amikor pedig Jilling, Somogyfoki Péter és Hegedűs Attila is beszórt egy hármast, az extrát játszó Varga Ákos védőernyőt tartott a vásárhelyiek feje fölé. A játékrész közepén ki is fulladt a vendégek utolsó felzárkózási kísérlete, a végjátékban pedig kicsit el is vesztették a fejüket, három technikait kaptak, amivel végleg eldőlt a meccs. A Vásárhely győzelmével elkezdett tapadni a playoff-helyekre, míg a törökbálintiak ismét visszacsúsztak a tabella végére.

Forrás: 
Kezdő5.hu