A Győr ráadásban győzött

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - ELITE Basket 93-88 h.u.

A Győr kiemelkedő teljesítményei: Geiger Bálint (33 pont, 7/14 tripla, 9 lepattanó, 9 gólpassz, 46 VAL), Horváth Ádám (22 pont, 6/14 tripla, 4 blokk, 19 VAL), Lógár Bence (7 pont, 8 lepattanó, 6 szerzett labda, 21 VAL), Bakon Csanád (19 pont, 5/14 tripla, 13 VAL).

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Somogyfoki Szabolcs (20 pont, 10 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 4 gólpassz, 30 VAL), Somogyfoki Péter (19 pont, 11 gólpassz, 5 kiharcolt fault, 28 VAL), Jilling László (17 pont, 3/7 tripla, 9 lepattanó, 24 VAL), Láncos Krisztián (16 pont, 10 lepattanó, 24 VAL).

Élvezetes, igazi hullámvasút-meccset játszottak a felek, és az izgalmakra sem lehetett panasz, hiszen ráadásban dőlt el az összecsapás. A vendégek kezdtek jobban, Jilling, illetve Somogyfoki Péter és Szabolcs pontjaival gyorsan elmentek nyolc ponttal, de a hazaiak Bakon, Horváth és Geiger pontjaival villámgyorsan visszajöttek - ebben az etapban a győriek két triplát is elsüllyesztettek, ami később döntő faktornak bizonyult. A vendégek megrázták magukat és megint visszavették a kezdeményezést, többször is 10 pont közeli előnyt harcoltak ki - a második negyed elején 18-29-nél át is lépték a lélektani küszöböt, de megint elkezdtek beesni Geiger és Horváth hármasai, majd Geiger 2+1-ével hamar egálra módosult az állás. Az ELITE Somogyfoki Szabolcs vezérletével ismét próbált ellépni, de megint érkezett a hazai szőnyegbombázás: öt győri hármas landolt a gyűrűben, ebből Geiger hármat vállalt, így 46-46 állt az eredményjelzőn. 

Fordulás után sem változott a játék képe, az ELITE igyekezett ellépni, a hazaiak pedig igyekeztek visszazárkózni - annyiban változott a képlet, hogy a harmadik játékrészen közepén a vendégek kicsit elvesztették a fonalat támadásban, ezt pedig kihasználták a győriek, és kintről-bentről eredményesen dobva ők harcoltak ki párpontos előnyt. A negyedik negyedben Bakon hármasa után már 10 pont is volt közte, de a vendégek nem adták fel: előbb futottak egy 7-0-t, amivel visszajöttek, majd visszaverve a győri próbálkozásokat, kiegyenlítettek. A rendes játékidő végén mindkét gárda többször is megnyerhette volna a meccset, de mindent kihagytak, így jöhetett a ráadás. Itt már nem volt pardon: a kicsit hosszabb paddal rendelkező hazaiak első három támadásukból három triplát szórtak. Az ELITE még innen is megpróbált visszakapaszkodni, de a végjátékban több dobást rontottak, Bakon sokadik hármasa pedig megpecsételte a sorsukat. A győriek végül 19 hármast dobtak be 57 (!) kísérletből - Geiger hét, Horváth hat, Bakon öt hármast szórt, a végén ez döntött.