A DMTK megszenvedett az ELITE-tel

Dunaharaszti MTK -ELITE Basket 93-89

DMTK kiemelkedő teljesítményei: Jordan Santiago (27 pont, 12/14 büntető, 9 kiharcolt fault, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 34 VAL), Bocsárdi Gábor (12 pont, 17 lepattanó, 6 gólpassz, 33 VAL), Csabay Ádám (13 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 5 gólpassz, 22 VAL), Joó Tamás (20 pont, 4 lepattanó, 19 VAL). 

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Láncos Krisztián (32 pont, 12 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 45 VAL), Somogyfoki Szabolcs (16 pont, 7 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 27 VAL), Jilling László (23 pont, 5 gólpassz, 6 kiharcolt fault, 24 VAL). 

A ligautolsó ELITE és a második helyezett, újonc Dunaharaszti összecsapása nem volt országos egyes, hiszen a törökbálintiak leginkább egészségügyi problémáik miatt tanyáztak ebben a pozícióban, míg a DMTK rotációja jóval szűkebb az idény elejéhez képest: Tursics Krisztián edzői munkája miatt nem vállalta tovább a játékot és Trepák Zoltán is kevés meccsen tudott pályára lépni. A kezdeti puhatolózás után at ELITE igazolta is hírét, Horváth Áron és Jilling László triplákkal, Láncos Krisztián és Bodnár Balázs ziccerekkel tolta meg a vendégek szekerét, 7-12 is állt az eredményjelzőn, ráadásul Jordan Santiago már itt két személyi hibánál járt. A hazaiak időkérése sem segített, Bodnár és Láncos mellé Somogyfoki Szabolcs is fellépett, majdnem 10 ponttal vezettek a vendégek - a negyed végén igencsak szükség volt Santiago és Csabay pontjaira, hogy ne szakadjanak le a meccs elején (17-21). A második negyed elején rendezte a sorokat a Dunaharaszti, Bocsárdi Haris és Debreceni vezetésével hamar feljöttek egál környékére, sőt lassan átvették a vezetést is. Az ELITE is tudott újítani, Jilling és Somogyfoki irányításával egy 6-0-s és egy 6-2-es futást is összeraktak és visszavették a kezdeményező szerepet (44-48). 

Sőt, Tóth András triplájával már 44-51-re vezettek a nagyszünet után, itt viszont komoly válasz érkezett: a DMTK Santiago hét pontjával és Haris Róbert két hármasával 13-0-s rohanás végén került ismét nyeregbe. Ez azonban sokat kivett a hazaiakból, amikor támadásban elkezdtek visszaesni, az ELITE Láncos és Jilling kosaraival felállt, sőt Tóth és Jilling triplája után 64-66-nál újra vezetett is. Ekkor viszont a hazaiak kerültek a hullámvasút tetejére, Joó Tamás, Santiago és Csabay kkosaraival robbantottak és előnnyel mehettek pihenőre (73-68). Joó a negyedik negyed elején sem pihent, vezetésével nyolc ponttal léptek el a hazaiak, de Jilling, Láncos és Tóth most sem akarta elengedni a győzelmet, 83-80-nál megint csak egy kosár volt közte. Ennél közelebb viszont már nem tudtak jönni, hiába működött a támadójátékuk, ugyanis a túloldalon Bocsárdi döntött úgy, hogy megnyeri a meccset - két perc alatt négy dobást eresztett el, mindegyik be is ment, ez pedig végül döntőnek bizonyult. Bár az ELITE még egyszer megfelezte nyolcpontos hátrányát, de reális esélyük már nem nyílt a fordításra, így a DMTK zsinórban ötödik győzelmét húzta be, míg az ELITE hatodszer veszített.

Forrás: 
Kezdő5.hu