Az ELITE majdnem megviccelte a Bonyhádot

ELITE Basket – Atomerőmű KSE Bonyhád 96-100

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Tóth András (26 pont, 8/18 tripla, 3-3 lepattanó és gólpassz, 21 VAL), Somogyfoki Szabolcs (18 pont, 9 lepattanó, 10 kiharcolt fault, 4 gólpassz, 30 VAL), Láncos Krisztián (13 pont, 15 lepattanó, 4 blokk, 4 gólpassz, 30 VAL), Hegedűs Attila (8 pont, 17 lepattanó, 21 VAL). 

A Bonyhád kiemelkedő teljesítményei: Frank Áron (21 pont, 10 lepattanó, 11 kiharcolt fault, 4 gólpassz, 32 VAL), Pajor Dávid (26 pont, 5/10 tripla, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 31 VAL), Szalai Milán (22 pont, 4/10 tripla, 3 szerzett labda, 6 gólpassz, 26 VAL), Baki Sándor (9 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett labda, 20 VAL), Orgona Gergő (15 pont, 4/7 tripla, 5 lepattanó, 16 VAL). 

A rengeteg egészségügyi gonddal küzdő ELITE zsinórban négy vereséggel az utolsó helyen állt, de játékuk javuló tendenciát mutat, míg a Bonyhád is elkezdett összeállni, lassan odaérnek a közvetlen élmezőny mögé, így aztán egy élvezetes meccsre volt kilátás. Az első percekben a hazaiaknál Tóth András, a vendégeknél Orgona Gergő gyógyszere gurult el, szerencsére jó értelemben – Tóth három triplát, Orgona két triplát és egy duplát jegyzett. A bonyhádiaknál kezdtek el hamarabb fellépni a társak, Pajor és Szalai hármasaival próbáltak meglógni, de a túloldalon is jött Somogyfoki, Hegedűs Láncos, egállal zárták az első tíz percet (27-27). A második játékrész elején 8-0-val nyitott az ELITE, ám a vendégek pillanatok alatt kapcsoltak, Frank és Pajor vezérletével 15-0-val vágtak vissza. A hullámvasút-meccs azonban nem ért véget, Tóth, Jilling és Horváth Áron triplájával hamar visszajöttek a törökbálintiak, sőt az előnyt is visszavették (53-51). 

A második félidő elején mindkét gárda igyekezett javulni hátul, de hamar újra potyogni kezdtek a kosarak – ebben kicsit hatékonyabbnak bizonyult a Bonyhád, négy játékosuk is beszórt egy hármast, a negyed vége felé kezdtek ellépni. Jilling és Vranek Máté ekkor még megakadályozta, hogy komolyabb előnyt harcoljanak ki a vendégek, de a hármasok levédésében továbbra is komoly gondokkal küzdöttek (71-74). A negyedik negyed elején ez nem változott, Pajor Dávid két kinti bombája után már nyolc ponttal is vezetett a Bonyhád – Jilling és Hegedűs távoli kosara csak időszakosan lassította le a vendégeket, Frank és Pajor közelebb jött és eredményesen támadták a gyűrűt. 79-87-nél Tóth András hármasa nagyon kellett az ELITE-nek, de ezt igazán nem tudták kiaknázni, percekig bedeszkázták a gyűrűt – a mindkét gárdát sújtó szériát Baki hármasa törte meg, 82-91-re vezettek a tolnaiak. Tóth azonban nem adta fel, zsinórban újabb három hármast szórt be, 91-91-nél már egált mutatott az eredményjelző – ekkor úgy tűnt, hogy fordítani nem tudnak, Tóth kipontozódott, Szalai pedig mindkét büntetőjét higgadtan bevágta. Jilling hármasa kimaradt, az ellentámadásnál Szalai újabb két büntetőjét egy törökbálinti technikai fejelte meg, a bonyhádi játékos pedig itt sem hibázott. 91-96-nál támadott az ELITE és Vranek hármasa beakadt, majd Pajor rontott a vonalról, így lehetőség nyílt az egyenlítésre. Jilling azonban csak két büntetőt tudott kiharcolni és bedobni, majd Pajor újabb büntetőt rontott, de visszaszedte a saját labdáját – ebből Frank harcolt ki és dobott két újabb egypontost, ezzel zárult az őrült meccs.

Forrás: 
Kezdő5.hu