A MEAFC és a Tiszaújváros megvédte a borsodi szomszédvárakat

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - ELITE Basket 76-68

A Tiszaújváros kiemelkedő teljesítményei: Drahos Gábor (18 pont, 3/6 tripla, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 25 VAL), Gerőcs Bálint (12 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 blokk, 19 VAL), Molnár Bence (15 pont, 3/7 tripla, 4 gólpassz, 14 VAL).

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Láncos Krisztián (23 pont, 12 lepattanó, 2 blokk, 26 VAL), Somogyfoki Szabolcs (10 pont, 10 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 21 VAL), Jilling László (13 pont, 3 lepattanó, 4 gólpassz, 12 VAL). 

A Tiszaújváros két hete törte meg a jeget és szerezte meg első sikerét a bajnokságban, legutóbb viszont 123 pontot kaptak az egyik bajnokesélyes, az Újpest otthonában. Az ELITE rengeteg egészségügyi gonddal küzd, és bár az előző heti, Bonyhád elleni összecsapásukat elhalasztották, most is csak négy felnőtt játékost tudtak kiállítani, szó szerint a fél csapatuk hiányzott. Az első percekben még Horváth Áron kosaraival tartották is magukat a vendégek, de Gerőcs Bálint, Drahos Gábor és Kovács Zoltán remek megmozdulásaival hamar ellépett a Tiszaújváros. Láncos Krisztián ugyan előlépett az ELITE-nél, de ezt a hazaiaknál is megtette Molnár Bence és Asszú Ádám (21-13). A második negyed elején is Asszú villogott, majd a rutinos center, Lajsz Gergő is berámolt két tempót. A vendég időkérés sem segített, Gerőcs és Drahos is megtalálta az utat a gyűrűig: 16-4-es futással szerzett húszpontos előnyt a Tiszaújváros. Hegedűs Attila próbálta oltani a tüzet, 42-26-ra visszakapaszkodtak a vendégek, de a félidőt egy 9-0-s hazai roham zárta, félidőre szinte eldöntve a meccset (51-26). 

A vendégek természetesen nem adták fel, Somogyfoki Szabolcs, Jilling László és Láncos vezetésével rögtön a második félidő elején elkezdték faragni a hátrányt. Drahos érezte a veszélyt, de társai nem igazán akadtak ebben az időszakban, Jilling két triplája pedig megtolta az ELITE-et, 60-45-re zárkóztak - Asszú és Kovács viszont hazai szempontból legjobbkor szerzett kosarat, megállítva a felzárkózást (64-45). A negyedik játékrész elején a Tiszaújvárost az ex-szolnoki Frikker Marcell vitte előre, ám a vendégek a Somogyfoki-Láncos duóra támaszkodva újra próbáltak zárkózni - többször is 14 pontig jöttek fel, három perccel a vége előtt már csak 12 volt közte. Gerőcs ziccere azonban lezárta az ELITE rohamát, a hazaiak itt már megtartották 10 pont körüli fórjukat és megszerezték második sikerüket az alapszakaszban.

Forrás: 
Kezdő5.hu