A MEAFC az ELITE-et is levédekezte

MEAFC-Miskolc - ELITE Basket 75-61

A MEAFC kiemelkedő teljesítményei: Tóth Bence (17 pont, 3/5 tripla, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 23 VAL), Csák Bence (18 pont, 6/13 tripla, 3 gólpassz, 18 VAL), Szögi Ádám (12 pont, 2/3 tripla, 7 gólpassz, 17 VAL).

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Somogyfoki Szabolcs (11 pont, 9 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 23 VAL), Láncos Krisztián (11 pont, 6 kiharcolt fault, 16 VAL).

Tóth Bence parádéjával indult az összecsapás, hét pontot vállalt csapata első 12 pontjából, Csák Bence hármasa után 12-7-re vezettek a hazaiak. Hegedűs Attila próbálta versenyben tartani az ELITE-et, majd Jilling László is beszórt egy triplát, 16-14-nél úgy tűnt, megfogták ellenfelüket, ám a túloldalon érkezett egy lélekölő hármas Szögi Ádámtól, majd Pintér Dávidtól és  Orliczky Mátyástól is, a MEAFC pedig elhúzott - ez az ELITE számára negatív forgatókönyv aztán elég sűrűn ismétlődött ezen az összecsapáson (29-17). A vendégek a második negyed elején sem találták a játékukat, a csapat egyik vezére, Somogyfoki Péter nagyon sokat hibázott, ráadásul a 11. percben már három faultnál járt, ezt pedig kihasználták a miskolciak. A játékrész közepén megint jött egy "szőnyegbombázás", Kozák Márton és Csák is kétszer talált be a triplavonalon túlról, a különbség 20 pont fölé kúszott, miközben a vendégek játéka teljesen szétesett - úgy tűnt, ideje korán eldőlt a csata (49-29). 

Az ELITE azonban máshogy tervezte az estét, a nagyszünet után kirobbantak az öltözőből, határozott védekezés mellett támadásban is nagyon koncentráltan játszottak: 12-2-es rohammal nyitottak, Jilling két hármasára építve megfelezték a különbséget. A Miskolcnál Tóth és Szögi igyekezett életet lehellni a támadásokba, de a vendégek az egyébként remek csuklójú Cseh Györgyöt teljesen kikapcsolták, erre pedig nem találtak megoldást a hazaiak. Az ELITE eközben még jobban felpörgött, Tóth András pontjaival 55-53-ra zárkóztak - fordítani most sem sikerült, Kozák még a játékrész vége előtt megállította a rohamot (59-53). A vendégek nem törtek meg, gyorsan felezték a hátrányt a negyedik negyed elején, ám ezúttal Csák hármasa jött nagyon rosszul a szempontjukból, ráadásul a hazaiak a hátul kiválóan játszó Cseh vezetésével fokozatosan szétszedték ellenfelük támadásait, rossz vállalások, eladott labdák fémjelezték a vendégek játékát. 62-58 után sokáig képtelenek voltak kosarat szerezni, miközben Tóth előbb duplával, majd két hármassal jelentkezett, a munkát pedig Csák sokadik triplája végezte be - ez a 13-0-s miskolci rohanás végül le is zárta ezt a hektikus összecsapást.

Forrás: 
Kezdő5.hu