Megvan az MTK második győzelme

Összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok a hétközi B csoportos meccsekről.

MTK-Elite Basket - PVSK-CARGATE 81-71 (22-22, 21-15, 14-22, 24-12)

A "kiesési rangadót" ezúttal a hazaiak nyerték, az MTK az elrontott harmadik negyed után nagyot játszott a záró etapban, visszavette a vezetést a leadott kétszámjegyű előny után és végül behúzta a szezonbeli második győzelmét. A hazaiaknál Takács András (25 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 9/12 mezőnyből) mutatott extra formát, de többen is hozzátették a magukét és bár a pécsiek küzdőszellemére sem lehetett panasz, ők most "rövidebbnek" bizonyultak. Ezzel az eredménnyel helyet cserélt egymással a két csapat, immár a 2-12-es PVSK a sereghajtó a 2-11-es MTK mögött.

Az MTK legjobb dobói: Takács 25, Jakab 14/3, Juhász 12/6, Farkas 12/12
A PVSK legjobb dobói: Carev 18/3, Rátvay 12, Erdei 11/9

Horváth Balázs, MTK: Nagyon büszke vagyok a játékosokra, ez a győzelem az ő érdemük, az ő sikerük. Voltak nagyon kritikus pillanatai ennek a mérkőzésnek, mindkét félnek rendkívül fontos volt ez a találkozó. Sokáig 10 pont felett volt különbség a javunkra, aztán mérkőzésbe jött az ellenfél és újra megtörtént ugyanez. Amikor eldőlt a találkozó, a csapatnak helyén volt a szíve. Ismét megmutatta ez a társaság, hogy képesek egymásért küzdeni, és együtt megélni a győzelmet. Ezért vállaltam el másfél évvel ezelőtt az ő irányításukat. Kívánom a játékosoknak, hogy sokszor megéljék még ebben a szezonban a győzelem adta örömöt! A PVSK-t is illeti a dícséret, mindent megtettek a győzelemért. Sok sikert nekik a továbbiakban.

Rab Gyula, PVSK: Gratulálok az MTK csapatának, harcosan játszottak a mérkőzésen. Rosszul kezdtük az első félidőt de utána kiegyenlítettük a játékot, sőt a harmadik és negyedik negyedben a vezetést is át tudtuk venni, de akkor olyan hibákat követtünk el, amikből megbüntetett minket az MTK és a végjátékban jobbak voltak. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Forrás: 
Kezdő5.hu
Stáb: