NBI/B: Nyíregyházán nyert a MAFC

Nagy Botond 40 ponttal tért vissza a BKG-hez, nem hibázott a Cegléd és az Óbuda, gálázott a Vasas, Pécsett kapott ki a Honvéd. Összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok a B csoport hétvégéjéről. 

MTK-Elite Basket - TF-BP 74-95 (24-16, 17-24, 17-28, 16-27)

Jobban kezdett a szűk kerettel kiálló MTK, az első negyedben ki is használták a TF hibáit a hazaiak, de aztán a folytatásban érvényesült a papírforma és Kerkai (30 pont, 11/17 mezőnyből), illetve Karosi (24 pont, 11/20 mezőnyből) ponterős játékára építve végül sima győzelmet arattak a vendégek. A nagyszünetig még "csak" visszajöttek egálra, a fordulás után viszont már nem volt kérdés, fokozatosan meglógott a Beák-legénység és újabb fontos győzelmet húzott be, amellyel próbál távolodni a tabella végétől. 

Az MTK legjobb dobói: Láncos 17/6, Dobos 13/6, Farkas 11/3
A TF legjobb dobói: Kerkai 30/3, Karosi 24/6, Csík 9

Horváth Balázs, MTK: Gratulálok a TF csapatának a győzelemhez. Ma szűk rotációval tudtunk dolgozni, de akik rendelkezésre álltak, mindent megtettek, ami tőlük telik és ezt köszönöm nekik. Büszke vagyok a csapatomra, hogy minden utasítást fegyelmezetten betartottak. Dolgozunk tovább!

Beák Gábor, TF: Jó mérkozést jatszottunk, bár az első félidőben sok hibát vétettünk, ezért a hazai csapat sorra bedobálta az üres dobásokat.A masodik félidőben sikerült egy magasabb sebességbe kapcsolni és így ennek köszönhetően nagyobb különbség alakult ki.

Forrás: 
Kezdő5.hu
Mérkőzés: 
Stáb: