Öt csapat már az elődöntőben, megvannak a kiesők

Nézzük, hogy mi minden történt hétvégén a Piros és a Zöld csoportban - már csak három negyeddöntő "maradt állva". 

TF-BP - MTK-Elite Basket 81-71 (25-16, 18-16, 19-22, 19-17)

Ugyan a párharc első meccsét még az MTK nyerte, de azóta a TF érvényesítette az eredetileg papírformának számító erőviszonyokat és megfordította a szériát. Ezen a mérkőzésen már az első negyedben a kezébe vette az irányítást a hazai csapat és tíz pont körüli előnyt épített fel, azt pedig a folytatásban 46%-os triplázással menedzselte és végül meg is nyerte a derbit - öten is kétszámjegyűt dobtak náluk, míg az így kieső MTK-nál Jilling (23 pont, 5/9 tripla) és Jakab )18 pont, 7 gólpassz) jelentett ismét biztos pontot, ezúttal hiába.

A TF legjobb dobói: Karosi 18/6, Nagy Sz. 17/6, Kerkai 16/6
Az MTK legjobb dobói: Jilling 23/15, Jakab 18/3, Farkas 11/9

Beák Gábor, TF: Egy külön kis bajnokság volt ez a párharc, nagy felelősséggel és nyomással. Az első mérkőzésen elszenvedett vereség után fel kellett építeni a srácokat, hiszen bár osztályozót kellett játszanunk, apróságokon múlt, hogy nem jutottunk a legjobb nyolcba. Boldog vagyok, hogy túlvagyunk a párharcon. Remélem, hogy hosszú távon az a munka, amit Nagy Bálinttal beleteszünk, még jobban kifizetődik.

Horváth Balázs, MTK: Megérdemelten nyerte meg a TF a párharcot. Az az együttes nyert, aki jobban akarta a győzelmet csapatszinten. Mindent megpróbáltunk, harcoltunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Ez ennyire volt elèg. Csapatunk a maximumát nyújtotta, ezért nem lehet a kiesés miatt haragudni rájuk. Az egész szezon képét nézve 4 győzelmet összegyűjtve, sajnos ez a realitás. Kívánok minden kosárlabda szerető embernek sok egészséget és sok jó pillanatot ebben a sportágban! Hajrá magyar kosárlabda!

A párharc végeredménye: 2-1 a TF javára.

Forrás: 
Kezdő5.hu
Mérkőzés: 
Stáb: