Rangadót nyert a Vasas, fontos meccset az MTK és a MAFC

NKA Pécs - MTK-Elite Basket 62-79 (15-19, 20-16, 19-22, 8-22)

Remek teljesítményt nyújtott az MTK, talán a szezon egyik legjobbját hozta Horváth Balázs alakulata. A vendégek parádésan védekeztek és teljességgel megfojtották a pécsi fiatalok játékát, akik az egész meccs folyamán nem találtak erre megoldást - mindössze 36%-kal céloztak mezőnyből és csak Karavdic érte el náluk a tízpontos határt. Az MTK-nál volt egy Takács András (29 pont, 8 lepattanó, 10/14 mezőnyből) és egy Jakab Péter (25 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz), akik most a különbséget jelentették a támadóoldalon, úgyhogy a fővárosi gárda idei harmadik győzelmét aratta. 

Az NKA legjobb dobói: Karavdic 16, Kocsis 9, Scherer 9
Az MTK legjobb dobói: Takács 29, Jakab 25/9, Jilling 6/3

Ivica Mavrenski, NKA: Gratulálok az MTK-nak! Végig abban a ritmusban folyt a játék, amelyben ők szerették volna. A harmadik negyedben volt egy jó periódusunk, de semmi több, végül simán kikaptunk. Támadásban voltak a legnagyobb problémáink. Én akceptálom, hogy fiatalok vagyunk és tanulnunk kell, azt is, hogy mindenkit tisztelünk, de elvárom, hogy senkitől se féljünk, és mindig a legtöbbet adjuk ki magunkból!

Horváth Balázs, MTK: Nekem Pécs városa mindig előkelő helyet foglal el a szívemben, hiszen itt éltem nyolc évig, itt végeztem az egyetemen és itt lett belőlem kosárlabdaedző. Sok szép sikert éltem át itt játékosként, mindig jó érzés ide visszajönni! Most voltam először a pécsi akadémián, amely minden dicséretet megérdemel: elismerésre méltó ez a komplexum, amilyen körülmények között a tehetségek dolgozhatnak a jól felkészített edzők irányításával. Öröm látni, hogy van ilyen Magyarországon. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy itt győzni tudott! A mezőnyben nekünk vannak a legszerényebb lehetőségeink, mi tudunk a legnehezebben edzeni, a tabellán sem állunk túl fényesen, mégis nyertünk. A csapatom megmutatta, hogy van tartása, hogy érdemes a fiúkkal foglalkozni. Óriási siker ez számunkra! Gratulálok a saját csapatomnak, és gratulálok a hazaiaknak is, akik nagyon fiatalon egy erős bajnokságban versenyeznek. További sok sikert kívánok az akadémistáknak!

Forrás: 
Kezdő5.hu
Stáb: