Simán kikaptunk

Simán kikaptunk

Ha a kulcsembereink nem húzzák a szekeret, maradunk a kátyúban.

HOYA-PE Veszprém - MTK ELITE Basket  74-54 (20-11, 25-10, 12-14, 17-19)

Veszprém, Március 15. Sportcsarnok

vezette: Szalai Zsolt, dr. Magyari Tibor, Kéri István

statisztikai lap

Négy percnyi játékidő után 16-4 volt az állás...

Habár látszólag csak egy pillanatkép, mégis sokat elárul a második negyed 9. perce utáni helyzet. Ekkor, 42-19-es állásnál, a mi elvileg húzóembereink közül Jakab Péter 2 pontnál tartott, Takács András és Farkas Dániel neve mellett pedig 0 pont állt. És ami még ennél is nagyobb baj, hogy a védekezésben is kb. ennyi volt a teljesítmény. Éljátékosaink közül egyedül Jilling Lászlónál volt 7 termelt pont - és látható akarás. A mérkőzést sérülten is vállaló Hegedűs Attila próbált energiát vinni a pályára - főként védekezésben -, de láthatóan erősen akadályozta a sérült keze. A pozitívum oldalon a 18 éves Spiriev Artemon két triplája és elszántsága illetve az ifjú center, Láncos Krisztián egy-egy megmozdulása volt említhető.

Ezzel szemben ugyanekkor a hazai "spílerek" közül például Szabó Péter 15, Madár András már 14 pontnál járt. És ők védekeztek is.

A mérkőzés további része már csak formalitás volt. Kicsit lehetett kozmetikázni a dolgokat, akár az egyéni statisztikát is, de az érdemi dolgok már az elején eldőltek.

Így nem megy! Vannak dolgok, amiket nem megmagyarázni, hanem csinálni kell. A kulcsembereknek például húzni kéne a csapat szekerét. De nem teszik. Így aztán kikapunk.

Ezúttal is így lett.

Horváth Balázs: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez!

(Fotó: hunbasket.hu)

Stáb: