"Hatpontos" meccsen diadalmaskodott az ELITE

ELITE Basket – Pénzügyőr SE 93-84

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Láncos Krisztián (26 pont, 22 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 43 VAL), Somogyfoki Szabolcs (15 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 8 kiharcolt fault, 29 VAL), Jilling László (23 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 3 szerzett labda, 27 VAL). 

A Pénzügyőr kiemelkedő teljesítményei: Horváth Barnabás (27 pont, 3 szerzett labda, 8 kiharcolt fault, 25 VAL), Kiss Lajos Tibor (10 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz, 24 VAL), Dr. Franczva Ádám (12 pont, 8 lepattanó, 17 VAL). 

A sereghajtó ELITE-nél a koronavírus és influenza is felütötte a fejét, így az utolsó előtti Pénzügyőr ellen kevés eséllyel indultak - meccs utáni nyilatkozatában a törökbálintiak vezetőedzője bírálta is a döntést, ami játékra kényszerítette csapatát. Az emiatt motivált vendéglátók neki is estek ellenfelüknek, a veterán Jilling László 2+1-es játékkal, majd két hármassal nyitott, Tóth András is bevert két távolit, alig három perc után 15-4-re vezetett az ELITE. Nemes Milán révén éledezett a Pénzügyőr, de Jilling és Tóth mellett Láncos és Somogyfoki is megkezdte a pontgyártást (23-15). A második negyed elején viszont kisebb gödörbe kerültek a hazaiak, amit kihasznált a PSE: Horváth, Steier és a rutinos Franczva kosaraival egyetlen pontra zárkóztak. A vezetést már nem tudták átvenni, Jilling fontos triplát szórt be, majd Bodnár és Láncos kosaraival kisvártatva újra 10 pont volt közte. A félidő vége kisebb triplapárbajt hozott, amit egálra adtak a felek, így a differencia nem igazán változott (42-33). 

A harmadik játékrészt jobban kezdték a vendégek, Horváth és Franczva dobásaival négy pontra jöttek fel, de Láncos Krisztián kibrusztolta magának a helyzeteket és erre támaszkodva az ELITE visszaverte a rohamot. Sőt, a negyed derekától kezdve folyamatosan nőtt a hazai előny, többször is 20 pont közelében járt a különbség - Láncos és Somogyfoki intézte a munka nagy részét, de a többiek is mindent kiadtak magukból (69-49). A negyedik negyed elején sem pihent a törökbálinti gárda, Láncos és Nagy pontjaival már 24 volt közte, itt gyakorlatilag el is dőlt a csata. A PSE nem adta fel, hamar visszakapaszkodtak 15 egység közelébe, de itt megállt a felzárkózás, az idő pedig vészesen fogyott. A hajrában még egy lépéssel sikerült közelebb jönniük, de a hazai győzelmet már nem veszélyeztették, zsinórban hetedik vereségüket gyűjtötték be - mindez azt jelenti, hogy a két gárda egyaránt 2-8-as mérleggel áll a két utolsó helyen.

Forrás: 
Kezdő5.hu
Stáb: