Hosszabbításban verte a DEAC az ELITE-et

ELITE Basket - DEAC U23 91-93 h.u.

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Láncos Krisztián (29 pont, 12 lepattanó, 7 blokk, 3 gólpassz, 43 VAL), Hegedűs Attila (3 pont, 13 lepattanó, 6 gólpassz, 5 blokk, 25 VAL), Jilling László (22 pont, 5 lepattanó, 3 szerzett labda, 7 gólpassz, 20 VAL), Somogyfoki Szabolcs (15 pont, 8 lepattanó, 18 VAL).

A DEAC kiemelkedő teljesítményei: Pollák Balázs (30 pont, 6 szerzett labda, 8 kiharcolt fault, 4 gólpassz, 35 VAL), Gáspár Mátyás (22 pont, 7 lepattanó, 9 kiharcolt fault, 34 VAL), Balázsi Soma (10 pont, 7 lepattanó, 16 VAL), Ságodi Róbert (12 pont, 5 szerzett labda, 9 gólpassz, 12 VAL).

A DEAC egyik legjobbja, Neuwirth Bence nélkül érkezett, de a legutóbb Újpesten vesztő, 4-2-es mérleggel álló  fiatal debreceniek így is esélyesként állhattak fel az utolsó helyezett, sok hiányzót nélkülöző ELITE ellen. Jilling László és Láncos Krisztián azonban nem vett tudomást az esélyekről, csapatuk első 11 pontját szerezték és kicsit meglepték a vendégeket. A DEAC azonban támadásban rendben volt, Pollák Balázs és Gáspár Mátyás mellé Ságodi Róbert és Balázsi Soma is hamar felnőtt, 17-22-re vezettek hét percet követően. Az ELITE időkérése okozta az első gondot a vendégeknek, feljavult a hazaiak védekezése, Hegedűs Attila két blokkal jelentkezett (22-24). A második negyedet sok hibával kezdték a csapatok, az ELITE nyugodott meg hamarabb és hamar ki is egyenlített, sőt előnybe is kerültek a palánk alatt extrát védekező Hegedűssel a fedélzeten - ám mielőtt még hátradőlhettek volna, Gáspár és Pollák hamar visszahozta a DEAC-ot (40-42). 

A második félidő elején kiszakadt egy kicsit a hazai zsák, Tóth András két, Jilling egy hármast szórt be, de a DEAC javított a védekezésén, lelassította az ELITE rohamát, a negyed derekán újra egál körül álltak a felek. A nagy birkózásban kevés volt a szép jelenet, de Tóth harmadik hármasa említést érdemel, arra támaszkodva a hazaiak mehettek előnnyel rövid pihenőre (63-59). Láncos gyors kosarával már hat pont is volt közte, de Kiss Kolos a túloldalon előkapott egy 3+1-es játékot majd egy újabb hármast, így aztán tovább folytatódott az egy-két labdás, fej-fej melletti csata. A hajrához közeledve Jilling hármasa után 76-72-re lépett el az ELITE, itt volt labdájuk a komolyabb előnyhöz is, de az kimaradt, a DEAC pedig gyorsan kiegyenlített. Tóth András beszórt még egy triplát, 81-78-nál úgy tűnt, az ELITE behúzza a győzelmet - a 17 éves Ságodi Róbert viszont máshogy gondolta, az utolsó pillanatokban egy hármassal kiegyenlített. 

Ságodi a ráadás elején is dobott egy gyors duplát, de Jilling büntetőkkel egyenlített, Láncos hatodik, majd Hegedűs ötödik blokkjára támaszkodva tartották is az egált a hazaiak. Pollák Balázs duplájával megint a DEAC került előnybe, amit Láncos hármasával visszavett az ELITE, azonban Balázsi Soma azonnal válaszolt. 86-88 állt az eredményjelzőn, a kissé tanácstalan hazaiakat pedig a rutinos Jilling tolta meg egy 2+1-es játékkal, de Pollák az ellentámadásból bevert egy hármast, visszavéve a vezetést a debrecenieknek. Itt még nem volt vége a drámának, Tóth András triplája ezúttal célt tévesztett, majd egy gyors fault után Ságodi csak egy büntetőt dobott be, 89-92-nél újabb esélyt kapottz ELITE. Láncos gyors duplával közelebb is hozta csapatát, majd Pollák is csak egy büntetőt dobott be - 91-93-nál még egy utolsó halovány esélye maradt a hazaiaknak, akik viszont eladták a labdát, így a kisebb csoda elmaradt. A DEAC tartja helyét az élmezőnyben, az ELITE pedig továbbra is utolsó, de ilyen játékkal és a hiányzók visszatérésével valószínűleg már nem sokáig.

Mérkőzés: